Neden Pırasa Yemeliyiz Pırasanin Yararlari

Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan pırasanın, mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkileri vardır. Soğana benzer tadıyla, kış aylarında en çok pişirilen sebzelerden birisi pırasadır. Fiyatının uygun olması ve pişirme çeşidinin çokluğu sebebiyle tercih edilir.Pırasanın beyaz ve yeşil kısımları genellikle zeytinyağlı yemeklerde kullanılıyor. Beyaz kısmından ayrıca dolması ve mücveri de yapılıyor.Uzmanlar, pırasanın içeriğindeki vitamin, mineral ve nitritlerden dolayı çok faydalı bir sebze olduğu konusunda hemfikirler. Mide, bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı bir sebze.Hemoroidi olanlara ferahlık sağlıyor. Pırasa çorbası böbrekleri çalıştırarak idrar söktürüyor. Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını da dışarı atıyor. Pırasa, A, B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum bakımından da zengin bir sebzedir. Ayrıca yüksek oranda lif içeriyor. Göğsü yumuşatarak öksürüğe iyi geliyor. Güçlü bir balgam söktürücü olduğunu bilmenizde de fayda var.Pırasada klor kükürdü bulunuyor. Çiğ olarak yendiğinde temizleyici etkisi var. Özellikle yemek borusu iltihabına karşı çok etkili. Balgam sökmesi için, arpa ile birlikte pişirilip yenmesi gerekiyor. Sebze olarak tüketildiğinde, hazmı kolaylaştırarak, kabızlığı gideriyor.Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir. Sinirleri kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.Pırasa suyu sürüldüğünde kısa sürede istenmeyen sivilce ve lekelerin iyileşmesine yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Puzzlephone Parçalari Değişen Telefon

Şehit Tahtında (Klip)